PP-družina

Ideje za PP-akcije

Športne dejavnosti

Smučanje

PP-ji se odpravimo skupaj smučat.


Izlet v hribe

PP-ji se odpravimo na izlet v hribe: Kriški podi, Triglav, Triglavska jezera, Krnsko jezero...


Kolesarjenje

Kolesarjenje, npr. od Mosta na Soči do Planice :)


Odbojka

Za PP-je organiziramo enkrat na mesec (odvisno od tega, koliko se nas zbere, lahko igramo v ekipah po 3, 4 ali 5). Ob lepem vremenu spomladi, jeseni lahko igramo zunaj, pozimi pa lahko najamemo telovadnico.


DRUGO

  • Plezanje

  • Road-trip


Izobraževalne dejavnosti

Ogled pivovarne/vinoteke/pražarne kave

PP-ji si gremo ogledat eno od značilnih povovaren ali vinotek na našeih koncih.


Ogled jame

PP-ji se odpravimo na voden ogled ene od jam: Križna, Postonjska, Škocijanska jama....


RAZLIČNA PREDAVANJA

  • Predavanje o otrokih s posebnimi potrebami

Rodu se mogoče pridruži član s posebnimi potrebami in v tem primeru je dobro, če se vodstvo malo izobrazi na tem področju. Tudi na splošno gre za zanimivo temo, o kateri je lepo izvedeti kaj več.

  • Predavanje o doseganju discipline pri otrocih

  • Predavnanje o jogi in meditaciji


Ogledi gledaliških predstav

PP-ji se skupaj odpravimo ogledati eno od gledaliških predstav v mestnem gledališču (lahko se odpravimo tudi v Ljubljano ali kam drugam). To je lahko tudi sprotna dejavnost, ki jo izvajamo čez celo leto: PP-načelniki lahko enkrat na mesec obvestijo o prihajajočih predstavah in nato se PP-ji skupaj odločimo, katero bi si ogledali.


Obnovitveni tečaj tehničnih znanj

Med PP-ji najdemo tiste, ki dobro obvladajo eno tehničnih znanj (vozli, vezave, orientacija, minsko poje) in naredimo tečaj za ostale PP-je, vodnike, ki bi radi obnovili svoje znanje na teh področjih. PP-ji se lahko sami odločijo, katerih predavanj se bodo udeležili, delavnice pa so lahko tudi krožne. Ena od delavnic je lahko tudi inovativni načini za izvajanje tehničnih znanj na vodovih srečanj, kjer eden od PP-jev predstavi inovativne ideje ali pa si PP-ji skupaj poskusijo kaj zamisliti.


RSM-talk

Taborniki smo organizacija, ki združuje ljudi z najrazličnejših področjih, kar je velika prednost, ko se želimo nekaj novega naučiti in ne želimo kakšnega dragega predavatelja. Med PP-ji se dogovorimo za 4 do 5 "predavateljev", ki bi bili pripravljeni predstaviti kakšno temo, ki jo zelo dobro poznajo ali ki jih zelo zanima. NPR. če nekdo zelo rad kuha, lahko predstavi pripravo kakšne jedi, če je kdo na fakulteti za fiziko, zgodovino, lahko pove nekaj o temi, ki ga zelo zanima, če kdo rad pleše... Predavanja so lahko zelo kratka (ma slatka!), približno 15min in jih lahko izvedemo tudi na daljavo (npr. preko zoom-a).

Interesne dejavnosti

Escape from IKEA

PP-ji se odpravimo v IKEO in se razdelimo v več ekip. Organizatorji pripravijo seznam različnih zabavnih izzivov, vsaka skupina pa jim mora opraviti čim več. PRIMERI: v nos, usta si zatlači čim več ikea-svinčnikov, v kuhinji se pretvarjaj, da kuhaš nekaj okusnega, v eni od jedilnic imejte družinsko večerjo, pod tušem zapoj enega od komadov Kralja Meteorita...


Izmenjava oblek

Na eni izmed rodovih akcij organiziramo izmenjavo oblek med PP-ji.


Skrivni Dedek Mraz

PP-ji se med seboj žrebamo in se obdarujemo (vsak PP dobi nekoga in mu potem mora nekaj podariti za novo leto. Dodamo lahko pravilo, da je 5€ največ, kolikor lahko porabiš za darilo (lahko ga tudi sam izdelaš).


MasterChef

Tekmovanje po skupinah v pripravi eno ali večih jedi. Na koncu žirija poskusi, oceni pripravljene jedi in določi zmagovalca. Hrano na koncu skupaj pojemo.


Filmski maraton

Od popoldneva do pozno v noč (ali drugi termin) si PP-ji ogledamo nek serial filmov (npr. LOTR), krajšo serijo (npr. Chernobyl), ali več različnih filmov). Organizator ali nekdo od PP-jev, ki se udeleži maratona, lahko pripravi tudi krajšo predstavitev tistega, kar si bomo ogledali, če se na temo spozna (npr. Chernobyl - delovanje jedrskega reaktorja, zgodovinsko ozadje...).


Gledanje utrinkov

PP-ji se zberemo na nekem lepem mestu v naravi, kjer se uležemo in gledamo utrinke. Največ utrinkov pa lahko vidimo v času med 10. in 13. avgustom.


Praznovanje novega leta

PP-ji nekaj dni red novim letom (npr. 26/27. december) skupaj praznujemo "novo leto".


Gokart/Laser tag/Paintball

PP-ji se odpravimo na eno izmed dejavnosti.


Geocaching

PP-ji gremo sami ali v skupinah iskat geocashe po v naprej določenem območju. Določimo lahko tudi pot, na katero se skupaj odpravimo s kolesi.


Drugo

  • Game/movie night

  • Vodni park

Druge dejavnosti

PP-program na taborjenju

Na predhodnici, zahodnici pripravimo program za PP-je.


PP-izlet v tujino

PP-ji se odpravimo na daljše ali krajše potovanje skupaj v tujino (npr. med prvomajskimi počitnicami): Budimpešta, Balkan, Avstrija...


Avtoorientacija

PP-ji se razdelimo na v dve ali več skupin in se odpravimo na orientacijo z avti. Točke so postavljene na različne točke (lahko so tudi malo turistično obarvane, da si sproti še kaj zanimivega ogledamo), naloga skupin pa je, da pridejo do te točke in pri tem porabijo čim manj kilometrov (torej cilj je priti po čim krajši poti in ne čim bolj hitro). Na točkah so lahko tudi zabavne naloge (npr. da mora vsaka skupina oprat avtomobil in posnet reklamo za svojo "avtopralnico"). Zaključna točka je lahko skupni ogled nečesa (npr. Križna jama, Pražarna kave).


Darovanje krvi

Določimo en dan in tisti PP-ji, ki želijo, gredo darovat kri (polnoletnost!).


DRUGO

  • PP-zimovanje

  • PP-kres